Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 8. Slussen
Teknik Modell, blandteknik
Konstnär Safar Akhlaqi

Mitt drömhus ”Slussen”

Redan som liten hade jag en önskan om att bygga ett stort hus till mig själv. När jag började på programmet Design – bild och form på Sågbäcksgymnasiet ville jag bygga mitt drömhus.

Jag har använt mig av en blandteknik med material som kapaplattor, akrylfärg, blyerts, färgat papper, spegel, metallkulor, tyg/sidenband, färgade pinnar, oh-film, pärlor, kork, växter, kakel, lim, leksaksbilar, häst, bebisar och en hund.

Min önskan är att kunna bygga ett stort hus i verkligheten och mitt drömhus ska ligga på höjden av Slussen. Slussen ligger i ett otroligt vackert område med mycket vatten och båtar. Mitt över vattnet ligger Gröna Lund.

När jag kom till Sverige bodde jag på ett gruppboende i Flemingsberg. Personalen brukade ta med oss till Slussen flera gånger. Vi promenerade runt omkring vid Slussen.

Jag är född 1997 i Afghanistan och jag kom ensam till Sverige för cirka 5 år sedan. Nu bor jag i en egen lägenhet i stadsdelen Flemingsberg i Huddinge.
I hela mitt liv har jag varit intresserad av konst och ägnat mig åt att teckna och måla.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs