Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 12. Samlaren nr 3
Teknik Akryl, tusch
Konstnär Siv Appelqvist

Jag har alltid varit intresserad av konst och bilder. Jag var gift med en konstnär i sextio år. Vi såg mycket konst tillsammans och det blev många diskussioner om konst.
Jag arbetade som sköterska på barn- och ungdomspsykiatrin i Kristianstad. Efter pensionen började jag själv rita och måla lite. 

När min make blev sjuk satt jag hos honom och målade. När han dog 2007 började jag måla mer – det var läkande under en tung period. Jag har sedan fortsatt att måla och rita, det ger mig stor stimulans och tillfredsställelse. 
Under året har jag varit sjuk men tillfrisknat. Då känns det extra viktigt att vakta på de glädjeämnen man har, och måleriet är ett sådant.

Inspiration och idéer får jag från omgivningen. Det räcker att se sig omkring i den lilla och den stora världen. Motiven växer fram under arbetets gång och jag blir påverkad av det som händer och sker runtomkring mig. Jag försöker alltid se saker från mer än ett håll och att vara tolerant.

Född 1925, bosatt i Lund.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs