Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 39. Bysistorget
Teknik Akryl
Konstnär Sven H. Bergvall

Jag tog realexamen vid Kristinehamns Högre Allmänna Läroverk 1946. Snart därefter tog jag tåget till huvudstaden och studerade kraftelektroteknik vid Stockholm Tekniska Institut. Studietiden var två år, examen 1949. Därefter följde militärtjänst vid KA1 i Vaxholm, jag var radarman.

Efter några år på elinstallations- och konsultfirmor i Karlstad och Stockholm, fick jag anställning på Kungliga Vattenfallsstyrelsen (Vattenfall) som då hade sina kontor på Drottninggatan 21. Jag hade tjänst som byråingenjör och stannade 32 år.

Flera av mina äldre kusiner, också ingenjörer, tecknade och målade. Det har nog påverkat min lust att måla. (Att spela gitarr och ibland sjunga till har alltid roat mig. På senare år skriver jag, en roman är just nu under tryckning, Hotell Ekholmen.)

Jag kommer från en småstad och bor nu på Södermalm med min fru. Söder har i vissa avseenden likheter med småstaden och det tycker jag om. Vi har nu bott i samma lägenhet i 51 år och trivs så bra. Från balkongen ser vi en glimt av Riddarfjärden. Södermalm har så många underbara motiv, som lockar mig att försöka fånga.


Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs