Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 39. Bysistorget
Teknik Akryl
Konstnär Sven H. Bergvall

Jag tog realexamen vid Kristinehamns Högre Allmänna Läroverk 1946. Snart därefter tog jag tåget till huvudstaden och studerade kraftelektroteknik vid Stockholm Tekniska Institut. Studietiden var två år, examen 1949. Därefter följde militärtjänst vid KA1 i Vaxholm, jag var radarman.

Efter några år på elinstallations- och konsultfirmor i Karlstad och Stockholm, fick jag anställning på Kungliga Vattenfallsstyrelsen (Vattenfall) som då hade sina kontor på Drottninggatan 21. Jag hade tjänst som byråingenjör och stannade 32 år.

Flera av mina äldre kusiner, också ingenjörer, tecknade och målade. Det har nog påverkat min lust att måla. (Att spela gitarr och ibland sjunga till har alltid roat mig. På senare år skriver jag, en roman är just nu under tryckning, Hotell Ekholmen.)

Jag kommer från en småstad och bor nu på Södermalm med min fru. Söder har i vissa avseenden likheter med småstaden och det tycker jag om. Vi har nu bott i samma lägenhet i 51 år och trivs så bra. Från balkongen ser vi en glimt av Riddarfjärden. Södermalm har så många underbara motiv, som lockar mig att försöka fånga.


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs