Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 83. Memory
Teknik Torrnål, riston
Konstnär Ulli Evans

Jag är utbildad grafiker och i min konst möts olika tekniker som etsning, collografi, torrnål, screentryck, linoleum och fotopolymer. Mina bilder handlar om det omedvetna, det drömda, det otänkta och gömda minnen. Relationen människa-djur intresserar mig, och särskilt elefanten är ett återkommande tema. Elefanten vördas världen över och den utstrålar både intelligens och starka känslor.

Jag läser nu på masterprogrammet i religionshistoria, dels för att förstå varifrån det andliga kommer i mina bilder, och dels för att studera elefantguden Ganesha mer ingående. Det finns i mig en koppling mellan religion och konst, och genom att grundligt studera ett fenomen som Ganesha, hoppas jag kunna utvecklas som konstnär.

Jag är född 1960 och bosatt i Stockholm.
Webbplats: ullievans.webs.com/


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs