Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 83. Memory
Teknik Torrnål, riston
Konstnär Ulli Evans

Jag är utbildad grafiker och i min konst möts olika tekniker som etsning, collografi, torrnål, screentryck, linoleum och fotopolymer. Mina bilder handlar om det omedvetna, det drömda, det otänkta och gömda minnen. Relationen människa-djur intresserar mig, och särskilt elefanten är ett återkommande tema. Elefanten vördas världen över och den utstrålar både intelligens och starka känslor.

Jag läser nu på masterprogrammet i religionshistoria, dels för att förstå varifrån det andliga kommer i mina bilder, och dels för att studera elefantguden Ganesha mer ingående. Det finns i mig en koppling mellan religion och konst, och genom att grundligt studera ett fenomen som Ganesha, hoppas jag kunna utvecklas som konstnär.

Jag är född 1960 och bosatt i Stockholm.
Webbplats: ullievans.webs.com/


Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs