Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 144. Jag önskar jag var vacker som en svan, kunde flyga och ha röda högklackade skor
Teknik Akryl på duk
Konstnär Vanja Jonebring Arnell

Mitt verk kom till på midsommarafton 2017. Jag sitter på verandan i vårt torp i Småland och tittar ut över vattnet. Kroppen värker och jag känner mej allmänt risig, gammal och ful. På staffliet står en pannå som jag kvällen före målat en bakgrund på. En himmel och en gräsmatta. Så får jag se en vacker svan glida fram över vattnet och tanken kommer att jag kanske skulle måla en svan som skulle kunna ge uttryck för mina innersta tankar och känslor just nu. På duken växer en förmänskligad svan fram. Det ena ger det andra och efter några timmar står hon där. Hon som är jag i en dröm. Inte ful, inte flygrädd, inte ont i fötterna och full av kraft och livslust.

Ovanstående skildrar hur mitt målande sker. Ett målande som började först januari 2017 då jag befann mej i något man kan kalla en livskris. Jag hade då varit pensionär i 1,5 år och kommit helt vilse i tillvaron efter ett långt innehållsrikt yrkesliv som företagsledare inom hälso- och sjukvård. 

 Färg och form och skapande har alltid varit viktigt på fritiden och jag har arbetat i textil, silver och lera. När det gäller målandet är jag helt autodidakt förutom en helgkurs maj 2017. Jag målar alltid en fantasivärld som också är en berättelse om något jag känt eller upplevt. Bilderna jag skapar är en motpol till en ibland tung verklighet. Jag tror att mina motiv gör människor lite nyfikna och glada. Inspireras av djur och natur och sagornas värld.

Född 1949 i Tranås där jag fortfarande bor.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs