Vårsalongen 2018

12 januari25 mars

Titel 272. Frukostsvindel
Teknik Olja på duk
Konstnär Victoria West

När jag målar utgår jag från bilder jag själv tagit med min mobiltelefon, ofta flera bilder som jag använder till samma tavla. Jag skissar inte innan jag börjar måla utan jag tar direkt färg på penseln och tittar på fotot som jag har i mobilen i handen. Det är ofta bilder på mig själv eller andra, eller på mitt perspektiv av världen.

Min mobil anser jag vara både en frånkopplad och en intim del av mig själv. Det är nog därför det känns så naturligt att använda den i mitt arbete som ett redskap, en extra hjärna och extra ögon, men den finns också där i som symbol för problematiken jag alltid brottas med i mitt konstnärskap: Att försöka få samman alla delar av mig själv. När jag målar ett självporträtt från en selfie försöker jag ta "den yttre och inre bilden av mig själv" som frånkopplats från mig och plötsligt blivit digital - ta den och ta tillbaka den till den fysiska världen i ett måleri. Som att ett måleri är är kropp och att jag får tillbaka kontakten med min egen. Men ett figurativt måleri är också en virtuell värld, ett rum på platt yta.

Jag är en svensk konstnär, baserad i Köpenhamn. Mina huvudmedier inkluderar oljemålning och digitala medier och utforskar begreppet världar; som psykologiska, fysiska, digitala och sociokulturella utrymmen, och hur de blandas ihop.
Gränsen mellan världen inuti individens sinne och världen utanför står i centrum för allt mitt arbete. Målet för varje konstverk är att utforska och sträva bort från frånkoppling och dissociation från jaget. Mitt fokus ligger också på svårigheterna att ha en kontinuerlig självbild mitt i ständig splittring av sinnet under vardagen.

Hemsida: victoriawest.info
Kontakt: victoria.west93@icloud.com.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning.
Utställningen Sovjetisk affischkonst öppnar den 12 oktober med följande öppettider:
Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.


Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs