Öppet idag

11–17

Läs mer inför ditt besök

Utställningar & evenemang

Vårsalongen 2020
10 januari–22 mars 2020

Market Art Fair
24 april 2020–26 april 2020

Fler händelser

Din egen konsthall. Sedan 1916.

Liljevalchs tillhör Stockholms stad och invigdes 1916 som den första självständiga och offentliga konsthallen för samtidskonst i Sverige. 

Läs mer om Liljevalchs

Vårsalongen

Vårsalongen 2020 visar 330 verk i tolv salar. Men även den som inte kan ta sig till Djurgården och Liljevalchs kan ta sig en titt på konsten. I en 25 minuter lång film guidar konsthallschefen Mårten Castenfors till årets utställning.

Se filmen här!

Konstnärsstipendium till Capri

Liljevalchs och Stiftelsen San Michele har instiftat ett stipendium om 50 000 kronor för resa och uppehälle på Villa San Michele på Capri. Samarbetet är treårigt och riktar sig främst till bildkonstnärer. Nu är det dags att söka andra årets stipendium.

Läs mer här!

Möt vårt efterlängtade lilla tillskott: Liljevalchs+

En lätt och lekfull tillbyggnad färdig 2021. Den nya byggnaden gör att fler kan ta del av konsten, eftersom vi kan fördubbla antalet utställningar per år.

Läs mer om Liljevalchs+

Presenterna är fixade!

Vad kan vara en bättre gåva eller souvenir från konsthallen än ett konstnärspussel? Två motiv finns – prova att lägga de tusen bitarna till Lena Cronqvists flicka eller Lars Lerins björkar. Serien kommer att fortsätta med fler konstnärer.