Stängt för omhängning

vi öppnar igen 15/5

Läs mer inför ditt besök

Utställningar & evenemang

Ulrica Hydman Vallien

15 maj–30 augusti 2020

Hilding Linnqvist

9 oktober–10 januari 2021

Fler händelser

Din egen konsthall. Sedan 1916.

Liljevalchs tillhör Stockholms stad och invigdes 1916 som den första självständiga och offentliga konsthallen för samtidskonst i Sverige. 

Läs mer om Liljevalchs

​Vårsalongen lever vidare

Vårsalongen 2020 visade 330 verk i tolv salar under 73 dagar. Men den som missade utställningen eller som vill återknyta bekantskapen har fortfarande chansen. I en 25 minuter lång film guidar konsthallschefen Mårten Castenfors till årets vårsalong.

Se filmen här!

Konstnärsstipendium till Capri

Liljevalchs och Stiftelsen San Michele har instiftat ett stipendium om 50 000 kronor för resa och uppehälle på Villa San Michele på Capri. Samarbetet är treårigt och riktar sig främst till bildkonstnärer. Nu är det dags att söka andra årets stipendium.

Läs mer här!

Möt vårt efterlängtade lilla tillskott: Liljevalchs+

En lätt och lekfull tillbyggnad färdig 2021. Den nya byggnaden gör att fler kan ta del av konsten, eftersom vi kan fördubbla antalet utställningar per år.

Läs mer om Liljevalchs+

Presenterna är fixade!

Vad kan vara en bättre gåva eller souvenir från konsthallen än ett konstnärspussel? Två motiv finns – prova att lägga de tusen bitarna till Lena Cronqvists flicka eller Lars Lerins björkar. Serien kommer att fortsätta med fler konstnärer.