Stängt för omhängning!

Nästa utställning: Vårsalongen 2021

Stängt tills vidare

Vårsalongen 2021 öppnar så snart smittläget tillåter. Vi följer stadens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Utställningar & evenemang

Vårsalongen 2021
Öppnar så snart smittläget tillåter

Fler händelser

Din egen konsthall. Sedan 1916.

Liljevalchs tillhör Stockholms stad och invigdes 1916 som den första självständiga och offentliga konsthallen för samtidskonst i Sverige. 

Läs mer om Liljevalchs

Vårsalongen 2021

158 konstnärer får visa 323 verk på Vårsalongen 2021. Men pandemin vänder upp och ner på all planering. Vårsalongen skulle egentligen ha öppnat den 29 januari men väntar fortfarande på att smittläget ska tillåta att vi släpper in publiken. På vernissagedagen kommer endast förköpta biljetter att gälla.

Läs mer här

Konstnärsstipendium till Capri

Liljevalchs och Stiftelsen San Michele instiftade 2019 ett stipendium om 50 000 kronor för resa och uppehälle på Villa San Michele på Capri. Nu är ansökningstiden ute för tredje omgången av samarbetet som främst riktar sig till bildkonstnärer. Vinnaren presenteras i maj.

Läs mer här!

Farväl till Hilding Linnqvist

Den stora Hilding Linnqvist-utställningen invigdes den 9 oktober men fick bara vara öppen under 23 dagar. Vi till och med förlängde utställningen i en from förhoppning om att allt ändå skulle lösa sig. Men så blev det inte. De sista dagarna gjorde vi en runda i salarna innan allt skulle plockas ner – följ med och säg adjö till Hilding Linnqvists fantastiska måleri!

Se filmen här!