110 220 såg Vårsalongen 2020

För tredje året i rad har vårsalongen på Liljevalchs lockat över 100 000 besökare. Detta trots att coronavirusets utbrott i Sverige innebar att publiktillströmningen sjönk betydligt mot slutet av utställningsperioden.

Årets vårsalong öppnade den 10 januari med ett extra generöst urval: 330 verk av 170 konstnärer. Redan efter två veckor hade 20 000 besökare sett utställningen.

– Vi tackar alla besökare och alla konstnärer som gjort denna folkfest möjlig. Och så hoppas vi kunna hälsa publiken välkommen åter i maj till sommarens färgfest med Ulrica Hydman Vallien, säger Liljevalchs chef Mårten Castenfors.

Vårsalongsjuryn bestod denna gång av konstnären Lars Lerin och designern Bea Szenfeld samt Mårten Castenfors som ordförande.

Nästa år blir det extra mycket vårsalong på Liljevalchs. Förutom Vårsalongen 2021, som öppnar den 29 januari, så kommer sommaren att bjuda på en stor jubileumsutställning med en kavalkad av kända konstnärer som deltagit genom åren sedan den första vårsalongen hölls 1921.